Percutian di Sipadan Island.

Seperti yang dijanjikan...aku nak tepekkan gambo2 percutian aku di Sipadan Island.

Family trip office hubby yang anjurkan...percutian ni percuma untuk staf dan keluarga. Kalau kena bayar dah tentu tak dapat sambutan.

Aku kena ambil cuti 2 hari untuk pergi kesana...kami pergi pd 8hb april dan balik pada 11 april 2010. 4 hari 3 malam kami berada di Kapalai Resort Sipadan Island.


naik flight air asia kul 7.15 pagi.


sampai di Tawau kul 10.15 pagi.


jeti Semporna...naik speed boat untuk ke sipadan island.


speed boat...dah namanya speed apa lagi melambung kami dibuatnya.(hubby dan haris)


sampai di Kapalai Resort dlm kul 1. bla2 kami dijamu makan tengahari.




keadaan resort.



snorkling...aku tukang amik gambo je tak pandai berenang.


air lautnya yg jernih dari atas dah boleh nampak...itu tapak sulaiman. aku dah pegang keras badannya.


ikan nemo belang2 hitam kuning.


ikan ni mmg byk sekali mcm rupanya mcm ikan todak. entah apa namanya...


mlm terakhir kami dijamukan dgn barbeque.


di resort ni ada askar jaga...dia orang akan buat rondaan dari jam 12.00 mlm hingga esok pagi. tmpt tinggal askar ni kat area resort ni juga.

Untuk pengetahuan kekawan pulau sipadan tak ada orang tinggal cuma askar kita yg jaga...ia cuma boleh untuk scuba diving je. Penempatan penduduk..ada terdapat di Pulau Manbul. Kebanyakan orang2 nya berbangsa banjau laut dan solo.

23 comments:

MOKCIK AZWA said...

alahai zue..katanya snorkeling tak semestinya kena pandai berenang...tapi risau jugak kan..

cantik2 pemandangannya kan..

rezeki said...

salam zue

cantiknya tempat tu, tiada pencemaran

air jernih, kalau pak itam snorkeling, mau tak naik2 hehehe

berbaloi pegi

Miecyber said...

Woow ..bestnyer...

Nida said...

Subhanallah... indahnya ciptaan Tuhan... jernih sungguh airnya

Che' Pit said...

waaa best tu..
jelesnya..
ni yg nk g gak ni..

nahmy said...

alhmdulillah...gitule, yg baik dijadikan 'Sipadan'...hermmm...

sayangsayangibu said...

wah..
seronok snokling

menikmati keindahan alam lautan :p

maiyah said...

cantik.. cantik air tu.. kaler hijo.. nak pegiiii

zue said...

mokcik azwa,
klu dah x pndai brenang nak cuba2 juga...eee mintak maaf takut.

pak itam,
wsalam...mmg cantik kat situ...anak2 zue x mahu naik...smpai nak rentung kulit dia org.

Miecyber,
thank...drop here.

zue said...

Nida,
mmg kat situ air nya jernih...lain drp yg lain. foreigner ramai kat situ.

CP,
mmg sesuai bagi yg suka snorkeling. best sgt2.

nahmy,
yg baik di jadikan 'sipadan' hahaha.

zue said...

sayangsayangibu,
utk ibu2 yg x pndai brenang pun boleh pkai live jaket dah leh terapung. nape aku x trapung ek..hehehe.


maiyah,
prjlnan utk smpai ke sana mmg suffer sikit sbb jauh tmptnya tapi bila dah smpai hilang rasa penat timbul rasa seronok.

pB said...

nak kena ajak aBear pergi nie ...

tapi nak kena kumpul duit dulu ler

agak agak kumpul brapa tahun ek , baru buleh sampai....?

LanaBulu said...

Moga suatu hari teman dapat ke sana...
Honeymooonn lagi..

zue said...

pB,
utk kesana x adalah mahal sgt sbb air asia kan ada...cuma nak stay kat resortnya yg mahal sbb ramai foreigner dari org tempatan.

LanaBulu,
klu nak honeymoon boleh sesangat..sesuai gitu.

kakcikseroja said...

Jernihnya air... cantik sungguh ciptaan Ilahi..

tunbegia said...

sungguh jerneh air,

salamm,

zue said...

kskcikseroja,
tunbegia.

begitulah kekuasaan allah terhadap alam ini.

wsalam.

qaseh mas said...

salam Zue
subhanallah,sampai ke dasarnya,boleh kita nampak...alangkah bersihnya di sana.

piewahid said...

salam zue,
waaa... bestnyer. pcutian cenggini la yg paling sy minat terutama bila tengok resort & snorkling tu!

kayteeze said...

Amboi.... seronoknya dapat ke sana ! Tie dah jeles ni. Terus teringat masa ke pulau redang dulu. Tapi di Sipadan ni yang paling best, kan...

Kniedaz said...

wah seronoknya

zue said...

qaseh mas,
wsalam..mmg indah dan cantik di sana..lihat dari atas aje dah bolhe nampak.

piewahid,
resortnya mmg excellent makanannya pun sedap..tak akan rasa lapar sbb kita boleh dtg ke restoren amik mkanan yg sentiasa tersedia...tak kira masa.

zue said...

kayteeze,
zue pin dah gi p.redang..tapi disini mmg x dpt lawan dari mana2 pulau. sbb tu org putih ramai kat sana.

kniedaz,
yaaaap.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan.