Jangan main tuduh2.

Salam...aku kesian dengan staf A ni..tak pasal-pasal dia kena tuduh oleh sihitam secretary ni.

Citernya macam ni...kat opis aku ni adalah buat kutipan duit club. Tiap-tiap bulan kami
kenalah bayar...termasuklah bos aku.

Aku pulak orang bertanggungjawab mengutip dan menyimpan duit tersebut.

Bos aku mmg tiap2 bulan beri duit tu kat Sihitam ni..so bulan jun aku kata kat sihitam yang aku tak terima duit bos tapi dia kata telah bagi duit tersebut kat staff A ni tapi staff A kata dia tak ada terima pun.

Sihitam tetap menuduh yang A ada terima duit tersebut...so dia suruh gantikan balik.

Sebenarnya kami kat firm ni mmg tak berapa suka dgn sihitam ni...dia baru kerja kat opis lum pun 2 thn berbanding dgn kami yg lebih 20 thn servic. Belum pernah kami nak mengambil brg yg bukan hak kami lagi pulak A ni ni adik kpd big boss..takan lah dia hadap sgt duit yg tak seberapa tu.

Bila bos dgr perkara ni dia tak sedap hati...terus dia keluarkan duitnya lagi utk bayar...tapi sempat juga sihitam ni kata kat bos yg dia dah beri kat somebody but somebody tu tak beri kat aku.

18 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Zue

pada pendapat saya
boss tu seorang yg berhemah dan baik hati
dia tak mahu banyak/panjang cerita
dia bayar sekali lagi
Alhamdulillah

moga sama sama diberkati Allah

Wassalam

zue said...

Rozali,
walaikumussalam..zue pun fikir mcm tu..bos x mahu pjgkn citer.

maslinamansor said...

sihitam... sehitam hatinya ker...? :)

zue said...

maslinamansor,
segalanya hitam org dan hati..faham2 je.

Ayah Zain said...

salam Zue,

salam ziarah. semoga kita dijauhkan daripada sifat-sifat hitan sebegitu. macamlah kita hidup menongkat dunia

piewahid said...

slm zue,
moga sihat & ceria selalu.

uih, boringnya kena cenggitu!!

Nadri said...

satu hari, pasti perbuatan si hitam akan terbongkar jua..

ahmad humairi said...

salam,

itulah cabarannya menjadi pemegang duit...

nahmy said...

sabarle...kerana mereka spt sihitamla...kita semakin kuat menangani cabaran yg mendatang. utk en sihitam...dah tak lama le tu...

ain said...

susahnya bila ada 'sihitam' dlm satu2 organisasi!!

maza said...

Yg baru tak semestinya eksyen kalau dia effisyen.. dan yg lama tak semestinya d best walaupun d senior..

tapi apa2 hal pun, amanah adalah isu yg besar!

tahniah boss untuk menutup kes buat sementara ini..tetapi integriti mesti dijaga.. siasat tetap siasat!


politik ofis juga kena pelihara baik... sbb semakin ramai ofis mate yg kita bekerja dgnnya, semakin tinggi risiko mainan politik.. mcm2 kerenah dok ada...

pss: agaknya sbb tu ler maza pilih company kecik.. tak fening kepala katanya..

err..atau memang rezeki maza utk kerja dgn company kecik aje kot, entahlah! hheheheheh...

LanaBulu said...

orang lagu ni mmg tak lama..nanti dia akan jadi sigagak...
tunggu dan lihat jelah..

MOKCIK AZWA said...

Isunya..kalau zue yg kutip duit, kenapa sihitam beri kepada A? Bukankan dia patutnya beri pada Zue...

Bos baik orangnya...tapi risau sihitam naik lemak..next time dia tuduh orang lain pulak...

deena farhana said...

psl duit mmg pyh skit...pening..

zue said...

ayah zain,
wsalam..semoga kita tidak mmpunyai sifat mcm sihitam ni.

piewahid,
mmg boring tau dah kita dok pegang dan simpan duit tu...ada pulak org mcm ni..selama ni x pernah lak kejadian mcm ni terjadi.

nadri,
begitulah diharapkan.

zue said...

ahmad humairi,
mmg mencabar kena amanah..

nahmy,
harap x lamalah tu..

ain,
mana mungkin dpt putih...mesti ada mcm2 kala..

maza,
kami ni opis dah mcm adik beradik sbb semua staff kami majoritinya dah lebih dari 10 thn..sejak sihitam ni msuk yg anti sosial.. mcm2 undang2 baru yg telah diciptanya.
pulak tu suka2 je menuduh org..mana boleh mcm tu...sbb x ada bukti.

zue said...

lanabulu,
klu dah nak jadi gagak..apa lagi kena tembaklah..hehehe.

mokcik azwa,
mmg sepatutnya dia beri kat zue..ni main tuduh2 org...nasib baik bos x mahu kecoh2. boos zue pun satu kasi warninglah kat dia..ni tak terus senyap kes tu..geram juga.

deena farhana,
mmg pening..nak2 cukup bulan kenalah pergi meja ke meja org mintak duit dah mcm ceti lak k.zue ni.

Mak Su said...

ouh ouh, kena sentiasa hati2 :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan.