Alumni SSI.JB dan Guru-guru.

Perjumpaan raya ALUMNI SSI.JB dan guru-guru...pada 19hb September.
Pertama kali aku join alumni ni dan aku tak sangka begitu mereka masih berhubung walaupun usia mereka sudah boleh aku panggil bapak dan atok (anak akulah).
Aku lihat mereka begitu mesra sekali dengan gelak ketawa.
BANGUNAN SEKOLAH SULTAN ISMAIL JOHOR BAHRU.


BERGAMBAR BERAMAI-RAMAI.


BEKAS PELAJAR TAHUN 60an.

BEKAS PELAJAR TAHUN 70an.

BEKAS PELAJAR TAHUN 1980an-90an.

Bekas pelajar thn 80an dan 70an lebih ramai dari 80an/90an. Kalau nak diikutkan zaman dulu2 mana ada fb tapi mereka masih dapat mengumpulkan dengan ramai juga.
Jamuan yang disajikan tak perlu apa2 bayaran sebab Persatuan Alumni ada tabung nya sendiri.
Kebanyakannya disponsor oleh mereka ini yang sudah pun berjaya dan bergelar datuk/tan sri.
Mereka terdiri daripada:
Penaung : Dato’ Sri Mahmood bin Adam

Penasihat : Dato’ Abd. Latif bin Yusof
Pengerusi : Lt. Kol. Fadzil Abas
Timbalan Pengerusi : Dr. Talib Samat
Naib Pengerusi : (1) Haji Rafiai Hashim
(2) Rokiah Mahmood
(3) Maimoon Buang
Setiausaha : Abd Razak Hussin
Penolong Setiausaha : Dr. Mohd. Aris Othman

Harapkan team2 80an dan 90an mmmm kirim salam je lah. Kena tunggu 10 thn lagi kot..hehehe.

10 comments:

kakcik said...

Seronoknya bertemu rakan2 lama.. mesti banyak cerita. :)

maza said...

tahun 90an-2000 tak da ka?
huhuhu

zue said...

kakcik,
mmg seronok...

maza,
dah d jemput thn 90an-2000 tapi x ada yg mahu dtg sbb dia org x mahu join dgn org2 tuo.

maiyah said...
This comment has been removed by the author.
maiyah said...

mesti le sronok dpt jumpa teman lama kan.

Rozali said...

Assalamualaikum Zue

semagat orang dulu2 lain drp orang sekarang

Wassalam

ahmad humairi said...

salam,

alumni....
nostalgia bersemi..

Tie said...

Tie zaman 70an... convent. Tapi kalau ada alumni pun Tie segan nak join, yalah.. kita ni house manager je, huhu....

en_me said...

meriahnyerr uoolsss.. ehehe

Mahdzar Mahbob said...

Saya teringat ketika menuntut di SSI dari Tahun 1975 - 1979, maknanya dari Ting 1 - Ting 5, sebelum melanjutkan pelajaran ke Kuala Lumpur. Teringat zaman-zaman belajar di SSI, dgn rumah sukan Bendahara, Pengetua masa itu Cikgu Saari Hassan. Sesiapa Pengawas disekitar masa tersebut munkin mengenali saya, sudi-sudilah bertanya khabar di mzar_z@yahoo.co.uk or may call 011 12318131

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan.