Banyak lemak kau ni..

Assalamualaikum wbt.
Seronoknya hari ni hari Jumaat...esok tak kerja..yahoo.

Makan punyalah berselera..tak makan tak boleh..lapar je.

Pagi, tenghari, petang dan malam mesti nak makan...tak banyak sikit pun jadi.

Macam mana ni..perut dah buncit..bukan buncit suami punya kerja ek..buncit sebab banyak lemak tepu ni.

Macam mana nak atasinya... aku dah pernah makan ubat susut perut (mutika ratu) tak jalan pun. krim mustajad halia..lagilah..teh slimming org kampung..sama gak.

Jogging seminggu tak sekali pun...senaman angkat kaki..oh tak terangkat separuh je..tak larat.
Puasa dah buat setiap hari Isnin dan Khamis tapi bila buka puasa..mak ai banyaknya aku balun.
Lauk yang aku masak..kekadang kesian lak..tinggal sikit2 tu sayang...terpaksalah aku tolong habiskan.

ni masa jogging kat Taman Bunga JB tahun lepas (kenapa le tak dibaiki bangunan lama tu)


Kekawan bagi le petua macam maner nak kempiskan perut ni...:)


19 comments:

ahmad humairi said...

Tahan napas...kempisla perot tuuuu...hehe.

MOKCIK AZWA said...

hadoii...macam2 dah petua didengar dan dicuba tapi setakat ini paling berkesan.............................................................................................................................................. jeng jeng jeng .... kurangkan makan nasi atau yang sewaktu dengannya... huhuhuhu

Rozali said...

Assalamualaikum Zue

sayang nyer bangunan tuuu
tak dipelihara

Wassalam

zue said...

cikgu ahmad,
alamak nak tahan nafas brapa lama ni..mati den. hehehe

mokcik azwa,
betullah..ubat2 yg dijual dipasaran ni..tak boleh percaya.

mkn nasi mmg le zue cuma ambil sikit je..tapi lauk pauk nyer..rugi lak.:)

zue said...

rozali,
waalaikumusalam...tak tahu knape smpai ni bangunan kat istana lama tu masih mcm tu tak dipeliharanya..kan boleh buat muzium kan sbb ianya buatan zaman penjajah lagi.

Kakzakie said...

Zue... dah banyak lemak tak payah masuk santan kalau nak masak lemak. Goncang je dalam perut. Heeee.....

Tengok gambar taklah gemuk mana. Boleh lagi kalau nak tambah....:) jangan marah.... nanti kena jual....

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Zue,

Itulah juga masalah yang kak ani hadapi.

Tiap kali jumpa doktor utk cek diabetes mesti doktor berleter sebab berat badan tak turun, lihat pinggang jangan ceritalah tak pernah kurang jugak.

Tapi sentiasa berusaha.

Zue, blog zue dah ada malware.

Miecyber said...

Saya pun nak tanya soklan yang sama..huhuhuhu


Teksi berkuasa elektrik di Jepun

maiyah said...

assalam..

wahh sronok nya ;)

Nida said...

Aiyooo... sama ler dengan Nida..sekarang seluar hanya 2 yg muat..hehe

dangarumbia said...

Samalah dengan Tie, masalah perut boncit, hehe... Tie cuba krim pati halia tu, ada sedikit perubahan.. ingat nak beli lagi, dah abis pun.

nahmy said...

cuba suruh sesapa ikat/tambat u kat tiang ke..pastu letakkan mknan feveret didepan. kena buat cam ni 4-5 kali rasanya susut kot berat tu...saya belum amal lg cuma ada terpikir nak buat (takut jd incredible hulk plak nanti!)

Mak Su said...

sy pun tengah susah hati ni mikirkan perut

TheFusionTea said...

Assalamualaikum, nampak tenang dapat berjogging. Untuk kempis perut ni, ada yg kata kempis perut maksudnya perut kedalam, bernafas dgn pergerakkan diaphragm bahagian dada. ada jugak yg kata pakai girdle masa makan, bila dirumah pakai girdle jugak. bila perut diikat tu, bila makan cepat kenyang. saya cuba lepas bersalin dulu. InsyaAllah.

Syafrizal said...

cuba dapatkan rawatan akupunktur untuk perut buncit.. dan amalkan minyak but2 sapu di perut

zue said...

kakzakie,
masak lemak..boleh kata seminggu mesti skali sbb che abg org nogeri.

kak ani..waalaikumusalam,
mudah2 kak ani sehat selalu...
tang malware ni..nak buat mcm maner ek.

miecyber,
pun sama..mcm maner ni..

zue said...

maiyah,
maner ada seronok...risau adalah.

nida,
jgn haraplah nak dpt balik bentuk bdn masa anak dara..hehehe.

dangarumbia,
sesuai pulak tie pakai pati halia tu ek..zue dah bnyak pkai mcm x ada prubahan..itu yg malas nak beli lagi.

zue said...

nahmy,
itu dah kira mendera tu..salah weh..dah x ada cara lain ke ko nak mendera selera ko ni..hehehe.

mak su,
ni lah masalah kaum ibu2 yg melantak ikut sedap dah akhirnya perut yg binasa..hahaha.

TheFusionTea,
waalaikumusalam...nmpak petua tu mmg boleh diikuti kena pkai girdle selalu...cuma nak tak nak aje kannn. :)

Syarizal,
kzue dah beli minyak but2 dari HPA..x jln juga..

nampaknya KENA SELALU EXCECISE NI...tak boleh harapkan ubat2tan klu malas bersenam...betul KANNN.

maza said...

rasanya kalau mau yang pantas punya resolution.. gunakan steamroll... insyallah terus pipeh... hehehhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan.