Fobia nengok darah.

Assalamualaikum...salam hari Isnin..hari yang rasa2 malas je nak mulakan kerja :)...semoga teman-teman blogger senantiasa sihat walafiat dan ceia2 selalu. Amin.
Aku nak citer pasal hari Jumaat yang lepas...masa lunch aku dan beberapa staff yang lain pergilah melawat boss yang buat operation di Hospital Putri JB. Operation membetulkan tisu tangannya yang terkoyak akibat bermain golf.

Kami mendengarlah cerita bagaimana dia kena operation siap kami melihat video dan gambar2 yang anak dia ada ambil.

Tak tahu pulak ada new staff ni (ppuan) yang fobia dengan darah...wah dia pun ikut sama nengok.


sumber dari google

Kita orang berborak2 dengan boss tup2 nengok dia dah mula nak jatuh...nasib baik mereka yang dekat dengannya dapat sambut.

Terus aje panggil nurse...nurse check tekanan darahnya..tak sampai 5 minit dia sedar balik dan nurse tu beri dia minum air milo panas. Baru dia perasan yang dia telah terkencing masa dia pengsan tadi. Alahai kesiannya...tentu dia rasa teramat malu...

Inilah pertama kali aku lihat kejadian orang yang betul2 fobia nengok darah..selalu aku mendengar dan membaca aje tentang orang yang ada fobia ni. Rupa2 nya ada banyak fobia yang terdapat dalam diri manusia ni. Setelah aku search di 'google' mmg pun ada berbagai2 penyakit orang 'fobia' ni.


Inilah Duniaku,



15 comments:

atuk said...

Assalamualaikum Zue

kesian new staff tu..kan

ahmad humairi said...

Assalamualaikum,

Saya pun....
Bila darah sendiri mengalir dengan banyaknya di jari terluka....trus pitam...huuuu..

Kakzakie said...

Astaghfirullah Zue.... sampai tekencing dia punya fobia ye. Mestilah dia malu, kalau kita pun sama.

ieja amieja said...

salam kak zue..
sy pun gitu la kak..fobia tgk darah..masa HB kena grandor kat kaki dia,sy hampir je pitam tgk kaki dia penuh ngan darah..menggigil tgn sy hulurkan air suam ngan bendez kat dia..

zue said...

atuk,
waalaikumusalam...

cikgu ahmad.
waalaikumusalam...lah cikgu pun sama gak..:)

zue said...

kakzakie,
kesian...satu opis dah tahu dia trkencing kat hosp...dah tu dah jadi satu cerita yg lum habis di ceritakan.

ieja amieja,
waalaikumusalam...nampaknya kat sini ramai juga teman2 blogger yg fobia dgn darah tak kira lelaki maupun ppuan.

MOKCIK AZWA said...

Aduhai..dah tahu fobia tu yg nak juga ikut serta menengok tu apa kehalnya..kesian dia kan.. pompuan pulak tu..alahaiii

Irfa said...

terjadi pd diri sendiri.masa lepas bersalin sy masuk bilik air nak tukar pad.sedar2 sy dah baring atas katil.rupanya sy jatuh sbb pening tgk darah.sib baik x jd apa2..

ikatankasihku said...

lain org lain fobianyer..tp sy fobia eksiden ..yg lain2 ok stkt ni...

Kazman & Sue said...

salam kenal...dari kami sekeluarga... memang ada orang macam ni...

zue said...

mokcik azwa,
mmg alahai...:)

irfa,
nasib x jadi apa2..so kenalah brhati2 ek..

zue said...

ikatankasihku,
pernah mengalami fobia eksiden ke?

kasman & sue,
waalaikumusalam...thank krn singgah blog zue yg entah apa2 ek..:)

Mak Su said...

ingatkan main2 dalam drama tv jer

rezeki said...

salam

sian dia

saya fobia bila tutup acc setiap hujung bulan pabila pelanggan tak bayar lagi dan dah menimbun hehehe

zue said...

mak su,
Ini bukan cubaan...ni betul2 puye kejadian :)

rezeki,
waalaikumusalam...zue pun fobia gak..fobia bila gaji lambat masuk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan.