Dah terlebih ni...

Assalamualaikum wbt...semoga kekawan semuanya sihat walafiat hendaknya...mcm hilang mood nak story mory...tapi nak juga citer.

N3 lepas aku..pasal lari budget...ni lagilah bukan saja lari dah formula 1 pulak.

Hari 10hb mlm ahad..aku dgn anak2..('suami' kaki lepak rumah je tak suka ikut) balik dari merambu hujan pun lebat selebatnya...jln raya penuh dgn air bertakung..jln punya jln sudah trlanggar lobang dah...peh..'kedegang' kuat tu. aku jln terus gak..mana boleh brhenti kereta rapat2 kat belakang.

Sesampai kat rumah citer le kat suami yang aku dah langgar lubang...apa lagi org tua tu terus je check..punya le naik radang kat aku..tayar dah tak leh pakai katanya...nasib baik rim ok.

Eeee bukannya aku sengaja nak langgar lobang tu..kecah je.

Gi kedai tayar apa lagi kena lah tukar baru nasib baik rim masih ok lagi kalau tak kopak aku...aku buat servis sekali sebab dah lama tak servis...masa balik kg itu hari...suami servis kereta dia.

Oh...pokai2.


12 comments:

maza said...

hehehe..

tumpang simpati jerlah..
kekadang duit tambahan yg diterima itu sekadar persinggahan aje...

ihik!

Kakzakie said...

Nak buat macam mana kan zue. dah terkena tak kan tak nak tukar pulak. kalau jalan berlubang tertutup air itulah yg bahaya. bayangkan kalau motor yg belebus masuk mesti accident punya kan....

zue said...

maza,
hahaha...mmg pun duit 2 satu prsinggahan je..x sempat nak tido lama2.

kakzakie,
teruklah klu hujan je..mesti jln brlubang dan tu bukan nak tutup cepat..kita yg jadi mangsa.

Kunang-Kunang said...

Salam Zue,

Nak buat macam mana kan. Zue okey, Alhamdulillah, kereta boleh baiki.

nahmy said...

gitule nasib org berkereta. takde kereta susah...ada kereta pun bukan senang sgt pun. apapun alhamdulillah dan berbanyok sabor je le...

zue said...

kak ani,
waalaikumusalam...nasib 1 biji je tayar yg kena ganti klu 2 biji lagi lah parah.

nahmy,
itulah kannn nasib org brkereta. tunggu le cukup thn lak nak kena bayor roadtax dan insurannya.

Nida said...

Salam Kak Zue...

Memang menyentuh rasa bila part lari budget ni.. pastu ditambah pula dengan insiden ni... adalah hikmahnya tu.

zue said...

nida,
waalaikumusalam ...betul tu...mmg ada hikmahnya...smoga rezeki bln depan lebih hendaknya...:)

MOKCIK AZWA said...

zue..boleh hantar notis tuntutan kat tuan punya jalan..huhuhu..

zue said...

mokcik,
sepatutnya kannn...sabor je lah.

azmnor said...

Salam zue,

sabar jer lah, kita merancang Allah menentukan....redho atas segalanya....

saya hanya tumpang simpati...

zue said...

azmnor,
waalaikumusalam...thank.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan.