Organik...

Assalamualaikum wbt.

Hari Jumaat hari yang betul2 melapangkan otak kepalaku...kenapa besok dah tentu cuti dan cuti2 sekolah...yehh aku pun turut cuti juga.

Sebenarnya aku nak cerita pasal makan...makanan organik.

Selesai aje internal audit dan fire drill...semua staff telah dibawa makan di restoren yang menyediakan makanan sayuran...'Be Veg, go Green 2 save the Planet.' Itu restoren puye slogan..tak leh taruk nama restorennya kan dia yg kayo.

Dalam fikiran staff melayu ni masih berwas-was sebab vegetarian ni orang2 yang bukan islam yang tidak makan makanan berdarah. Kita orang takut tak halal.

Setelah di yakinkan oleh seketari opis kami bahawa restoren tu ada sijil halal...barulah kami setuju untuk ikut mereka makan.

Dalam kereta ni...dah berpakat kalau tak ada sijil halal dan meragukan kita orang nak belah...sampai aje dimuka pintu restoren..terpapang sijil halal. Ahhh selamat.

Aku lupa lak nak ambil gambo apa yang kami makan...

Sayur-sayurannya semuanya dari penanaman organik..harganya mahal..
Mula makan prawn crispy dan fish ball...rupanya bukan binatang tu..sayur aje. boleh pulak dibuat rasa udang.

Apa-apa pun tekak aku memang tak boleh terima makanan yang semuanya sayur...kalau dah tak ada lauk sekali pun kat umah aku...aku goreng ikan bilis dan telur pun jadi.

4 comments:

hazari. said...

prawn crispy dan fishball. best je bunyi. tapi sayur je ? huhuuu.

Kunang-Kunang said...

Salam Zue,

Baguskan makan sayur2an saja. Orang gout elok makan macam ni. Tapi sayur yang hijau seperti bayam,pucuk ubi dan sayur menjalar tak boleh pulak.

Itu kata doktorlah, kata mak-mak kita sejuk.

ahmad humairi said...

selamat bercuti...anak-anak saya x suka makan sayur...jenuh kena paksa.

maza said...

err.. maza suka juga makan sayur2 aje ni.. hehehe... tapi ikut mood juga lah.. ahaks..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan.