Banjir







Gambar banjir diatas berlaku di Bandar Bandar Baru UDA. Kerja-kerja perlebaran jalan dan parit menyebabkan longkang2 tersumbat. Bila hujan turun...ini yang jadi.
Kejadian berlaku pukul 6.00 ptg pada 21hb feb.

Ini menyebabkan jalanraya jadi jemm dan nak sampai ke tempat yang dituju ambil masa dekat 45 min..pemandu tension, orang disebelah boleh lelapkan mata..sejuk.

14 comments:

tunbegia said...

selalu dengar kampung pasir (depan angsana) banjir tenggelam,

salamm,

ahmad humairi said...

leh lawan karam singh walia nih...

Kniedaz said...

teringat time keje kat JB dulu, kalau ujan lebat je banyk jalan dinaiki air..bankir kilat..skang tak taula..lama tak g JB

zue said...

tunbegia,
kg pasir dah tak banjir lagilah. parit dah besar.


ahmad humairi,
siapa boleh lawan sama dia..penuh dgn peribahasa.


kniedaz,
sama juga...bila hujan lebat mesti jadi banjir terutama kat pandan...ni kat uda disebabkan jln dan parit tgh construction jadi parit tersumbat.

insan pendidik said...

tu macam banjir buatan manusia je...

Nadri said...

sebarang aduan boleh dibuat diblog;
http://www.duniasunawan.blogspot.com

pemilik blog tu merupakan salah seorang ahli majlis MBJB & sekampung ngan saya..

zue said...

IP,
betul tu buatan manusia.


nadri,
bagus juga...nadri ahli majlis MBJB..apa2 hal boleh komplen.

Mak Su said...

dlm keadaan mcm ni, keta auto atau manual, sama jer, ek... :(

ain said...

kat tpt sy pulak, dh 3 mggu tak ujan. panas sungguh!!!!

zue said...

mak su,
betul tu...masing2 takut keta masuk air.


ain,
skrg ni kat bandar jb tengah hujan gerimis.

maiyah said...

bebudak jadi sronok le main air

KAMATO said...

di bangi ni pun petang hujan dah mula turun, banjir takda tapi pokok tumbang selalu

zue said...

maiyah,
klu banjir dikg2 mmg le bebudak seronok ni cuma kat jln raya aje. takut keta lak masuk air...kena jaga.


kamato,
hujan kat johor ni x sekata...kadang jb hujan tapi kat P.Gudg dan KULAI x hujan pulak.

qaseh um masyitah said...

Salam subhanallah,UDA pun banjir..
selalu dnegar KAmpung Pasir yang kerap kena banjir.
Kat sini dah lama hujan tak turun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan.