Melawat Sedara.

Hari minggu itu hari aku gi melawat sedara di Mandai, Singapore.

Perjalanan tak jauh tak sampai 30 min kami dah sampai ke tempat yang di tuju.

Rupa2 nya bukan aku saja yang nak melawat sedara...ramai juga yang macam aku ni..sampaikan parking kereta pun penuh. Kami diarahkan park kereta diluar kawasan. Jenuh jalan...ni mmg tak sesuai orang2 tua ikut...jauh juga.

Ikuti ni gambo2 yang aku shoot di sinuuu...


cop passport (imigresen s'pore)

kereta parking di luar...apa lagi menapaklah.

alamak..terexpose le gambo aku ni.


Binatang ni semuanya dah disumpah jadi batu..itu pasal berani semuanya...

relex je kangaroo ni, nampak kita tak lari pun..saja je.

entah bilalah dapat gi australia..bergambo dgn jip tersadai pun jadilah.

baru ni dapat nengok penguin dekat2.


Polar Bear.

Dugong.

Harimau Putih.

Banyak lagi gambo2 binatang yang aku shoot tapi tak payahlah aku tepek kat sini sebab bintang2 tu biasa kalian nengok.


Acara akhir sekali...nak bagi budak2 mandi kat 'water play' tapi hujan pun dah turun dgn lebatnya. Terpaksalah kami menunggu hingga hujan berhenti.

14 comments:

ahmad humairi said...

cuti-cuti malaysia...eh...singapura pun bolehlah!!!

piewahid said...

selamat bcuti, slmt pegi dan balik

Shais said...

bestnya kak Zue...

Mak Su said...

bestnyer gi jenjalan. saya gi zoo last tahun 2000 kot... hehehe, dah sedekad berlalu

tunbegia said...

sungguh seronok ke pulau temasik,

salamm,

zue said...

cikgu humairi,
boleh lah tu.

tiny,
ya le...2 dlm 1. tak leh yelam x pndai berenang.

piewahid,
wehh dah koje ni.

zue said...

shais,
jom gi melawat sedara.

mak su,
bawalah anak2 gi zoo mesti baby w suka.

tunbegia,
wsalam..mmg pulau temasik byk yg hendak dilawati tapi x sanggup kat check pointnya.

maiyah said...

suka tul tgk polar bear tu

zue said...

maiyah,
baru ni zue dpt nengok polar bear. rasanya zoo kl/melaka tak ada polar bear.

insan pendidik said...

best sesekali melawat negara org kan .. lagi best kalo gi satu famili

qaseh masyitah said...

Salam Zue,
bestnya Zue. Cuti-cuti mengeratkan hubungan keluarga.teringat pula kecik2 dulu selalu ke S'pore. Time raya lagi best, bila sedara mara dari Spore balik berkupul di kampung.

KAMATO said...

salam, saya belum sampai lagi zoo singapore

zue said...

ip,
mmg seronok klu pegi 1 family...riuh dibuatnya. nak2 dlm keta dah mcm pasar...bising jadi.

qaseh masyitah,
zue ni pun dah lama x masuk s'pore...sejak passport dinaikkan ke 300 baru ni jadi rm 100 tu yg anak branak dpt buat passport.

komato,
wsalam...zoo s'pore ada kelainan sikit dari zoo m'sia.

DrSinga said...

dugong tu jugak yang comellll!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan.