Terima Surat.

Bos datang kat tempat aku dengan memberi satu surat...jeng2 surat apa ek?

tajuk surat...EMPLOYEE PERFORMANCE APPRIASAL-YEAR 2008/2009.

aku ringkaskan isi surat....overall assessment rating is as follow:

%Achieved

i) Productivity 50% - 42.0%
ii) Knowledge and Skills 25% - 16.7%
iii)Attributes 20% - 16.8%
iv) Office-related activities 5% - 3.0%

In this respect your performance rating is 78.5% (very good)
We record here that the Management appreciates your continuous contribution towards the overall learn effort and hope you will keepup with your good.

Nampaknya performance kerja aku untuk thn lepas ok juga...tapi yang masih rasa sadis ni..bos bila nak naik gaji ni..koje gomen dapat kenaikan gaji dan cola..bapak2 penciun pun naik gak. Aku gak macam ni huhuhu.

nape blog aku ni jadi tonggang langgang. data2 semua kebawah sekali..bukan ket atas.

22 comments:

Mak Su said...

insyallah, nanti menyusul kabar gembira kot. keja swasta ker?

ahmad humairi said...

congratulations, continue your noble efforts.

.....usaha anda kan terbalas jua.

maiyah said...

tahniah.. nnti ada rezeki jgn risau

Che' Pit said...

wah very good tu..

tahniah lah yer..

zue said...

mak su,
aha keja swasta.

ahmad humairi,
tq..mudah-mudahan.
siapa tahukan kompeni dpt projek besar...merasalah kot nanti.

zue said...

maiyah,
tq. insyallah.

che' pit,
bukan senang tu..he3.

~Ikut Rentak Jari~ said...

salam ..

tahniah kak zue ...
nanti2 bOs bagilah naik gaji tue ...

LanaBulu said...

Kena habaq kat boss..
kalau sekadar nak tunjuk prestasi kerja tapi tak dak kenaikan gaji...letak prestasi sampai 101 % pun..nothing..!!!
amacam? ni yg payah..
prestasi nak bagus tapi imbuhan seperti tak nampak pulak...
ffuuhh...sabooor je lah.

MOKCIK AZWA said...

Tahniah and keep up the good works!

zue said...

~ikut rentak jari~,
LanaBulu,
Mokcik Azwa,

terima kasih diatas kata2 semangat dan ucapan iteww. hanya allah yang membalasnya.

NADRI said...

staff cemerlang tuhh..

tp kdg2 dpt performance rating bagus pun, reward yg kita dpt tak seberapa..alahaisss,,,

kakcikseroja said...

Tahniah..

teruskan kecemerlangan. :)

zue said...

nadri,
cemerlang2 juga tapi x dpt hasilnya. huhuhu.


kakcikseroja,
tq...insyallah.

abu muaz said...

swasta payah sikit bab naik gaji ni?

DrSinga said...

macam nak dapat bonus je tu!!!
;)

zue said...

abu muaz,
keja swasta mmg mcm ni...kerja bagai nak rak. puji mmg melambung tapi x ada imbuhan lebih.

DrSinga,
mana ada bonus...tunggu raya sok baru leh tahu.

Tie said...

Tahniah Zue, itulah berkat usaha keras !!

rezeki said...

salam zue

alhamdulillah, semoga dpt meneruskan kecemerlangan dlm pekerjaan

hari ni pun pak itam dh cakap dgn staff pak itam, kalau takde buku tabung haji , sila buka acc dgn tabung haji , setiap bulan pak itam nak masukkan sedikit wang , anggap sebagai hadiah dan sedekah, kalau masuk dlm gaji sure habis, kalau tabung haji susah sikit nak keluarkan

semoga Allah permudahkan
insyallah

zue said...

tie,
tq..very much.

rezeki,
wsalam..pak itam zue ada gak sikit2 simpan dlm tabung haji mana tahu kann bila dah cukup leh gi haji..insyallah.

Kniedaz said...

tahniah..keje swasta tak sama ngan keje gomen..saya dah merasa kedua2nya..keje swasta kita kena keje lebih keras dan perlu lebih menonjolkan diri...baru bos nampak..hehe

nahmy said...

alhamdulillah dgn assessment score tu. insyaAllah tak lama lg naikle gaji tu...

maza said...

sama lah kita..

bapak posman pn dah naik gaji..
polis dah lama dah naik..

tapi kita ni, huhuh.. bila pula boss nak naikan gaji?.. inflasi makin meningkat, perut pun semakin pepes.. takut2 keseluruhan markah prestasi merundum pula,, sbb tak cukup RM lorr.. huhhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan.