Nanti dulu..

Beberapa hari kepala rasa sakit sebelah kiri...asyik berdenyut-denyut je. Bila makan panadol baru rasa lega sikit.

Badan rasa letih...mata pedih..hari2 dok mengadap komputer.

Aku ni dah lama tak buat medical check up...bila kata klinik/GH je mulalah macam2 alasan aku bagi..nanti dulu/sibuk/dah baik..tak yah pergi.

Sepatutnya aku dah patut buat...memandangkan umur dah le menuju ke atas..MIDI. Bukan apa..perasaan takut tu selalu ada kat aku..orang kata biar kita tak tahu dari kita tahu.

Sampai hari ni aku lum pernah buat memogram dan pap smear...TAKUT.

18 comments:

Mak Su said...

pap smear maksu ada buat, lepas lahirkan baby w, i.e 3 tahun yang lalu. mamogram tak penah buat sbb takut bila orng cerita bab mesinnya, ngeri sungguh.

tapi maksu pun mmg kena buat checkup dah ni... huhuhu

ain said...

Alhamdulillah, every yr saya buat whole body check-up, mamogramm pun dh buat, tinggal pap smear je lum lagi. ntah bila nak buat.

Kniedaz said...

elok wat check-up..saya pun ingat nak buat juga tapi asyik bertangguh je..bukan untuk org lain, untuk diri sendiri juga kan?

bigeyes said...

sama dengan saya...takut.
asyik bertangguh aje.

piewahid said...

elok la pegi.
isteri sy pun takut & segan jge tapi bila dh buat, lapang kepala..

zue said...

mak su,
ada juga buat pap smear..elok lah gi buat check up...ceh wah suruh org diri sendiri..

ain,
ko mmg keperihatinan tentang kesihatan..bagus tu.

kniedaz,
jo sama2 kita gi...

zue said...

bigeyes,
mmg byk alasan kita x pergi kann yg benornya takut juga.

piewahid,
tu yg kita takutkan drp x tahu jadi tahu. huhuhu.

zue said...
This comment has been removed by the author.
ahmad humairi said...

salam,

biarkannn,
whatever will be, will be..
hanya doa dan airmata,
mengiringi kehidupan ini...

iskk..betulke aku nih????

maiyah said...

mmg patut gi wat jgn bik mudah

sI tEDI said...

yelah..kadang2 kita tak nak buat dan tak nak tahu sbb takut.. aduhai.. aku pun sama

zue said...

cikgu humairi,
wsalam..boleh lah tu..

maiyah,
insyallah.

sI tEDI,
ramai juga org mcm aku ni ek..yg takut.

MOKCIK AZWA said...

zue..simptom macam mokcik alami jer tu...siap buat CT scan, MRI..alhamdulillah doktor kata normal, but..what explanation do they have for the symptoms? takde...sooo...still tertanya2 w/pun sedikit lega.

mamo tak penah buat lagik...pap smear once loonggg time ago. high time kena buat semula.

zue said...

mokcik azwa,
sakit kepala ni akan hilang bila kita mkn panadol..tapi tu lah kejap2 terasa denyut2 nya sebealh kiri pulak tu.

nampaknya ramai blogger2 kita yg begitu ambil berat tentang kesihatan..alhamdulillah.

insan pendidik said...

elok gi dpt rawatan dan check pape yg patut bia la doktor diagnosis barula ati lapang dan insyaallah takde pape tu...

zue said...

hans,
mana ada takut...

ip,
insyallah..bila ek? eee teruk betul aku ni.

Tie said...

Errk ! Kita ni sepesen laa....

DrSinga said...

salam....
tak sakit pun pap smear tu...
umcomfortable je...
jom dtg klenet.. kita buatkan..
;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan.