Dah settle semua.

Assalammualaikum wbt...Bila kerajaan bagi potongan 50% untuk bayar saman. Masih ramai yang suka melenggah-lenggahkan bayar....eee termasuk....lah aku.

Sebenarnya aku dah dapat surat saman dari tahun lepas. Bila hidupkan road tax..ok tak ada masalah.
Itu yang buat bodoh je dengan saman tu. Bila kerajaan dah bagi tempoh hingga 28hb Feb hari ni last day.
Mula mengelabah dan terpaksa juga bayar.

Naib baik kawan satu opis ni...suami dia polis. Mintak tolong dengan dia bayarkan.

Aku ada 1 saman kereta atas nama aku dan 1 saman motor atas nama suami. Semuanya kena rm 180. Lepas duit pasar aku. Nak buat macam manakan taik kambing bulat2.

9 comments:

ahmad humairi said...

assalamualaikum,

bolehke zue harapkan kawan tu....nanti check balik, kang dia xbaya...nayaaaa.

zue said...

waalaikumussalam cikgu,
dah zue dah terima resitnya..alhamdulillah dah settle.

Kakzakie said...

baik kawan zue tolong bayarkan tak payahlah pergi kaunter yg kakak rasa hari ini mesti berjela-jela....

hazari. said...

wah sikitnye saman..

zue said...

kakzakie,
dah dekat 16 thn zue kenal dia.
boleh nak dikatakan semua saman2 kekwn dan bos dia tolong bayar.

hazari,
bunyinya mcm sikit tapi lepas duit lauk basah dekat 1 minggu.

maza said...

kuikuikui....

tu pasal maza selalu fikir berpolohpeluh kali mahu beli keta besor2.. takut kakinya gatal2 mahu pecut gitew....ahaks.

tapi kalau dah dpat, ahaks, syukurrr gitew.. hahahah

zue said...

maza,
klu kat highway...x perasaan kelajuan tu dah melebihi 110 km/j.

mmg pun kebyk kn keta beso2 ni...bawak mcm lipas kudung.

Tie said...

Alamak, komen kita kena telan!!

Nasib baik zue ada kawan.. kalau tak kena bayar 2 kali ganda laa.. hehe..

Miecyber said...

Lega kalau dah settle habis kan..

Tatu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan.